Nieuw! Dry age entrecote van Montbéliard! | Hof Ter Molen

Nieuw! Dry age entrecote van Montbéliard!

Montbéliard is een melkveeras dat afkomstig is uit de Franse Jura, en nu voornamelijk in de Savoie wordt gekweekt. Het is een stevig en robuust dier, met sterke lange poten, dat zich uitstekend handhaaft in de ruwe omstandigheden van het bergachtig gebied van de Savoie. Het ras geeft zowel zeer hoogwaardige melk, voornamelijk gebruikt voor de productie van bekende kazen zoals de Comté, als uitstekend vlees dankzij zijn goede bespiering. Het vlees is krachtig en enorm smaakvol, en leent zich perfect voor dry ageing. Voor iedereen die het proeft een ware ontdekking.

Hoe maak je dit klaar?

  1. Haal het vlees op voorhand uit de koelkast en laat het een uur op kamertemperatuur rusten
  2. Laat het vlees dan 30 minuten opwarmen in een oven op 50°c. 
  3. Het bakken zelf bestaat er enkel uit door kort aan beide kanten even dicht te schroeien op de bbq of in de pan.
  4. Na het dichtschroeien laat je het vlees eventjes rusten onder aluminiumfolie. Vergeet niet om het even om te draaien, zodat het vocht in het vlees zich goed kan verspreiden.
  5. Veel kruiding en marinades heeft dit puur stukje vlees niet nodig. In zijn eenvoud, vergezeld door een snuifje Fleur de sel en grof gemalen peper, zal zijn pure smaak het meest tot zijn recht komen.
  6. Smakelijk!